logo tasarımı

Logo nedir? Kelime fehvaı olarak mahiyet mukabillığı dilimizde amblem olan, bir nöbetin, faaliyetin, organizasyonun yapkaloriı, fehvaını, karakterini sembolize fail şekillerdir. Bir logo tasavvurı anlamsal olarak nöbetletmenin veya organizasyonun kazık olarak yaptığı nöbeti sembolize edebileceği kadar, markanın kendi fehvaı ile bile sembolleştirilebilir, hatta temelı çaldatmaışmalarda kavramlar soyutlaştırılarak farklı muhtevaerik ve anlamlara sahip mümkün.

Sorusu sorulduğunda sözcük fehvaının haricinde, biriyi logo ve amblem çeşidi vardır. Logo tasavvur esnasında tasavvurı meydana getirecek olan eş veya kuruma neyin ve nasıl aktarıldığı berenarı önemlidir. öteki taraftan logo tasavvur çaldatmaışmasını meydana getirecek eş veya kurumun sizi nasıl anladığı ve logo çaldatmaışmanızı nasıl bileğerlendirdiği sonucunda ortaya çıkacak olan çaldatmaışma sizin, nöbetletmenizin ve bundan ahir çaldatmaışmalarınızın temelini atacak olan “logo tasavvur çaldatmaışması” olacaktır.

Logo sadece şekil ve sembol bileğil, yazı karakterinin kendisi, yazı karakterinin bileğnöbettirilmiş ve düzenlenmiş hali veya marka muhtevain yeni yazı karakteri oluşturulmasıyla da tasarlanabilir. Bu tip çaldatmaışmalara logo bileğil, logotype denilir. Logotype takkadak çok iş sahaı ile faaliyette mevcut şirketler muhtevain elan çok yeğleme edilebilir. Uslu bir sektörde faaliyet gösteren nöbetletmelerin alelumum logoları bölümü temsil değer. Ama takkadak aşkın bölüm ile uğraşılıyorsa bütün sektörleri logoda çıkarmak imkansızdır.

Logo ne nöbete yarar?
İşletmeler muhtevain logo veya logotype olmazsa olmazlardandır. Her nasıl markası olmayan bir işletme olmazsa logo veya logotype’sız bir markada düşünülemez. Bu makaleyi okuduğunuz ahit aklınızdan Koç, Vestel, İş Bankası markalarını geçirin. Aklınıza logoları ile beraberinde gelmemiş olması imkansızdır. Beko markasını geçirin, tamam aklınıza Beko’nun güncellenen yeni logosu geldi. Esbak halini düşünmeye çaldatmaışın. Markaların logoları olmadan gerçekten marka olmaları az daha imkansızdır.

Bu sebeple nöbetletmenize kurumsal bir düşünce hazırlayarak yolunuza defosuz adımlarla devam edebilmek adına “logo tasavvur” çaldatmaışması ile kafalayın.

Logo ideogram, sembol, amblem, ikon kadar bir grafik öğesiye bütünleşik olan logo yazkaloriı (logotype) deyiş değer. Ticari markaların, kurumların ve hatta bazen kişilerin bir çehrete tanınmasını sağlayıcı nöbetaretlerdir. Tipik bir logo firmaların nüans edilmesini, diğerlerinden ayrılmasını sağlayıcı nitelik, font, şekil ve görsellerdir.

Gösterişsiz, zahmetsiz anlaşılır, hatırlanması zahmetsiz, olabilir evetğunca azca sayıda renkten oluşorospuıdır. Her çyeksan baskı ve kısım tekniği ile sorunsuz kullanılabilir olmalı, çok bayağı ölçülerde teferruatlar kaybolmamalı, çok oylumlu ölçülerde dağınık görünmemelidir. Her türlü ölçübile ve yüzeyde okunabilir olmalıdır.

Özgün olmalıdır. Başka firma evet da ürünlere ilgilendiren logolar ile karışıklığa amil vermemeli, hatta çağrıştırmamalıdır. Kopyalanan evet da esinlenen logolar o ürün evet da firmaya oylumlu hüsran verir.

Logo tasarımcıyı bileğil ürün evet da firmayı yansıtmalıdır. IBM logosunun tasarımcısı Paul Rand’e bakılırsa logoyu üreten tasarımcıdır fakat oluşturan firmanın kendisidir. İlgili tesisun evet da ürünün özelliklerini yansıtmalıdır. Seçilen evet da tasarlanan font şirketin hapishaneğine mütenasip olmalıdır. Ayrıca kurumun kendisini nasıl tanımladığı ve kurumu yansıtan kavramların neler olduğunu bilmek logonun tasavvur aşamasında önemli unsurlardır.

Logo sadeliğinin katısaf lazım rengi lazım şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü ahit bile sıkıntısızılda sözıcı olmalıdır.

Farklı bir ülkeye ilgilendiren ürün evet da firma muhtevain logo tasarlanacağı ahit o ülkenin renklere yüklediği anlamlar ve kültürleri için bilgelik sahibi olunmalıdır. Özellikle bir simge kullanılacağı ahit simgenin taşıyacağı fehva bakımında bu bilgelik çok önemlidir.

logo tasarımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir