Puro seçiminiz, yakışınız, ciğernöbetiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar baştan sona size özeldir. Fakat gene bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu ovamda günün her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Etme Eloğlu inşaatı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini arama buyurmak gerekir. Bu Toscanello ciğerin makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı rutubet oranlarında ciğermeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da deneyim canipılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim dirimsel bir kural var. Puro yalnızca amma yalnızca kokusuz nârle yakılır! Puro her hengâm evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler üzere belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro alaka ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yaklaşan. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken alaz puroya dikme değme etmemelidir. Ateşin maviliği purodan az buçuk uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı alya döndüğünde kızartma nöbetlemini mirardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 denli eğimle, aleve tam değme etmeyecek şekilde tutun. Bu nöbetlemi yaparken bütün ayağın bedel yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda sistemli bir şekilde 360 denli döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna saf alevli çakmalara gereğince az buçuk elan uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu minval çakmaklar çok kuvvetlidür ve fazla yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma nöbetlemi saf alevli çakmaklarla, az buçuk hengâm alabilir. Bu süre size saat kaybı üzere çekmeceükebilir amma puro çıdam ve himmet icap. 5- İyi Yandığını Denetleme Etme Şimdi puroyu ne yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma nöbetleminden sonra elverişsiz çevirip yanünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe gökyüzü üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün kıç kıpkırmızı ise yakma nöbetlemini mirarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yerı tam yanmamışsa, yani bütün kıç kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu gagaınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü ufak tefek soluk elan çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Rahatçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz ciğerime amade. Pekâlâ evet siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıesmer çıesmer ciğerilmeli. Alacağınız her soluk beyninde en azından 40 saniye aramak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara üzere ciğermeye çkızılışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o denli biberlilaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Tütün yumuşakçe ağıza doldurulur ve dilsiz almaçların dumanla uyarılmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az alaka gösterdiğinizin bir nöbetaretidir. Sönen puronun küllerini evire çevire temizleyin. Bunun ciğerin kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri evire çevire temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin yeni baştan yakma mesele oluşum etmez. Fakat ahali inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda dokunaklılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta elan uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve nasıl şpeş olan 2 kuralı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın sıcaklık dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 denli beyninde evetğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Ocak içinde bu sıcaklığı yakalamanız enikonu zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzum yoktur. Fakat elbet şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza âlemını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir mesele ile kontralaşmazsınız. Muhafaza âlemı sıcaklığında temel mesele âlemın soğuk bileğil fazla sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza âlemının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet fazla kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl rutubet muhafaza âlemı sıcaklığına gereğince trampa gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza âlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise rastgele bir gökyüzü geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta gökyüzü geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza âlemının gökyüzü geçirmemesi ve buna bandajlı olarak da kutu ciğerindeki rutubet ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı esenlayacak nasıl gökyüzü geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yeğin humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları nasıl gökyüzü geçirmedikleri ciğerin özge rakiplerine kebir başkalık atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.