Puro seçiminiz, yakışınız, midemeseleiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar baştan aşağı size özeldir. Fakat tekrar de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu ovamda hasetn her saatinde midemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Ika Baskı yapımı Karayip purolarda midemeden önce nemliliğini yoklama buyurmak gerekir. Bu Toscanello midein geçerli değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı gönen oranlarında midemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da tecrübe cihetılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim yaşamsal bir kaide var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz hınçle yakılır! Puro her bugün evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kabilinden dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilgi ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde doğru. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalaz puroya direk dokunuş etmemelidir. Coşkun maviliği purodan az buçuk ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yüzı kırmızıya döndüğünde kızartma meselelemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 paye eğimle, aleve tam dokunuş etmeyecek şekilde tutun. Bu meselelemi yaparken bütün ayağın yeksan yanması gerektiği midein puroyu aynı zamanda düzgün bir şekilde 360 paye döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna saf alevli çakmalara göre az buçuk elan uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu stil çakmaklar çok dayanıklıdür ve bir tomar doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma meselelemi saf alevli çakmaklarla, az buçuk bugün alabilir. Bu müddet size çağ kaybı kabilinden çekmeceükebilir yalnız puro dayanç ve say gerek. 5- İyi Yandığını Yoklama Ika Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma meseleleminden sonrasında aykırı çevirip sebebiyleünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe gökyüzü üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün bukanak kıpkırmızı ise yakma meselelemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yüzı tam yanmamışsa, kısaca bütün bukanak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu dudakınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçümencik nefes elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz mideime müheyya. Peki evet siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara mideilmeli. Alacağınız her nefes ortada en azından 40 saniye muhafaza etmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden midemeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı mideimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı midemeye devam ederseniz, puro o denli dağlaşır ki hiç mideilemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Kötü yumuşakçe ağıza doldurulur ve tatlılık kameraların dumanla ikazlmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az ilgi gösterdiğinizin bir meselearetidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun midein kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden emniyetli olduktan sonrasında puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim midetiğim Toscanello midein tekrar yakma sıkıntı oluşum etmez. Fakat defa yapımı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda meraret hissedeceğinizi göstermek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene ayrıca elan uzun bir müddet bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve pekâlâ şpeş olan 2 kaideı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın hararet ayarıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 paye ortada olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Dar içinde bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Fakat elbette eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama düzlemını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile alınlaşmazsınız. Saklama düzlemı sıcaklığında köken sıkıntı düzlemın soğuk değil bir tomar sıcak olmasıdır. Çünkü saklama düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile alınlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise saklama düzlemının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir tomar kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Lacerem gönen saklama düzlemı sıcaklığına göre değişme gösterecektir ve bu yüzden de saklama düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir gökyüzü geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca gökyüzü geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama düzlemının gökyüzü geçirmemesi ve buna destelı olarak da kutu mideindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak midein anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı esenlayacak pekâlâ gökyüzü geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yerinde humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları pekâlâ gökyüzü geçirmedikleri midein başka rakiplerine yetişkin nüans atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.